Referenssi

TYKS Majakkasairaala

Tarkastele kuvia paremmin klikkaamalla!

Turun yliopistollisen keskussairaalan uusin toimipiste Majakkasairaala avasi ovensa alkuvuodesta 2022. Majakkasairaalassa hoidetaan lasten ja nuorten sairauksia, naistentauteja ja synnytyksiä, korva-, nenä- ja kurkkusairauksia sekä suu- ja leukasairauksia. Majakkasairaalasta löytyy lisäksi myös osa kuvantamisen toiminnoista.

Sairaalan visuaalisen ilmeen suunnittelu on perustettu tarinaan, jossa sairaalan kuvitellaan olevan majakkasaari, jonka alla ”virtaa” moottoritie. Sairaalan sisäosien sisustuksesta selkeinä teemoina erottuu merenkulku sekä erilaiset eläimet.

Sairaaloissa on erityisen tärkeää, että ihmiset löytävät nopeasti oikeaan paikkaan. Osallistuimme Majakkasairaalan opastukseen valmistamalla ja asentamalla kohteeseen selkeät ja ohjaavat ulko-opasteet. Erilaiset suuntaopasteen osoittavat vierailijan oikeaan suuntaan ja näkyvä julkisivuopastus helpottaa oikean oven löytämistä ja on tärkeä osa rakennuksen ulkoista ilmettä. Tärkeimmällä sijainnilla sijaitsevat opasteet on myös valaistu.

Toteutusvuosi

2022

Toimialat