PUH. 010 318 3000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Versaali Oy mukana projektissa.

Talvisotayhdistyksen muistomerkkiprojekti huipentui 30.11.2017 "Valon tuoja" muistomerkin paljastustilaisuudessa. Muistomerkin on suunnitellut kuvanveistäjä Pekka Kauhanen. Se sijaitsee Helsingissä Kasarmitorilla. Kokonaiskorkeus teoksella on noin 10 m ja se koostuu kahdesta päällekkäisestä osasta. Päällimmäisenä on 7 m korkea teräksinen alhaalta valaistu sotilashahmo. Sotilashahmon alapuolella on teräksinen sisältä valaistu "maapallo" joka on läpimitaltaan 3 m. Pallossa on ikkunaruutuja mistä näkee teoksen sisälle.

Versaali Oy on toimittanut pallon sisällä olevat 105 kpl Talvisodan kestämien päivien määrää kuvaavat kuvakilvet. Ne ovat halkaisijaltaan 400 mm alumiinikilpiä. Teoksen kyljessä olevan teräksisen QR-koodilaatan toimitti myös Versaali. Talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3.2018 julkaistiin muistomerkkihankkeen suurimpien tukijoiden nimilaatta. Tukijoiden laatta sijaitsee Puolustusministeriön seinässä Kasarmitorin kupeessa. Laatta on kiillotettua terästä ja halkaisijaltaan 900 mm. Laatan tekstit ovat kaiverrettuna levyn pintaan. Versaali Oy toimitti ja asensi laatan paikalleen.

talvisotamuistomerkki, Versaali Oy Versaali Oy, qr-koodi laatta
talvisotamuistomerkki, Versaali Oy, alumiinikilpi, qr-koodi laatta talvisotamuistomerkki, Versaali Oy, alumiinikilpi
 Versaali Oy, kiilloitettu teräs, kilpi, kaiverrus, talvisotamuistomerkki lahjoittajat  Versaali Oy, kiilloitettu teräs, kilpi, kaiverrus, talvisotamuistomerkki lahjoittajat

Lisää aiheesta:
Kansallisen muistomerkin sivustolle 1939-1940
Talvisota yhdistyksen sivuille Talvisota yhdistys ry

 

PUH. 010 318 3000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.